Creștinul și generozitatea

34
views

de Doru Pope

Homeless find rest in faith-based shelters more than others

WASHINGTON (RNS) Religious organizations are providing more than half of the emergency shelter beds for homeless people in major cities across the country, a new Baylor University study shows. In a preliminary study of 11 U.S. cities, 58 percent of emergency beds for the homeless were at faith-based organizations.

Un studiu recent de la Baylor University arată că organizațiile caritabile care au la bază credința creștină (Salvation Army, Catholic Charities și Rescue Mission) au participat cu 58% în acordarea de adăpost celor fără locuință (homeless) contra 42% a organizațiilor caritabile nereligioase.

Studiul a fost efectuat pe 11 orașe din diverse state. Orașele din așa numitul „Bible-belt” (de obicei state din sud și aflate în centrul SUA) au contribuit cu mult mai mult decât orașe din state cu înclinație mai liberală. Astfel, în Omaha Nebraska organizațiile religioase au avut o contribuție de 90% vizavi de Portland, Oregon (stat deosebit de liberal) unde contribuția a fost doar de 33%.

Arăt aici că liberalii și democrații neafiliați religios vociferează gălăgios în favoarea ajutării celor săraci și nevoiași, dar acesta e doar un mesaj adresat urechilor alegătorului din aceste categorii. Când e vorba de a scoate bani sau a face ceva pentru săraci, liberalii ridică din umeri.

Statele liberale au tendința de a avea și biserici mai liberale și astfel și contribuțiile sunt mai scăzute. Ce mi se pare interesant este faptul că de obicei bisericile liberale abandonează doctrine tradiționale în favoarea unora mai relaxate teologic. Ele susțin căsătoria homosexualilor, demitologizează Biblia, consideră pe Isus cel mult un bun învățător dar dezbrăcat de supranatural și susțin că e necesar ca creștinii să fie implicați în societate. Dar acestea sunt doar vorbe. Singura implicare socială a bisericilor liberale este în acceptarea categoriilor minoritare a LGBTQ și a căsătoriilor lor, a drepturilor de a avorta a femeii, a imigranților ilegali și mai recent a acceptării de refugiați islamici fără verificarea legăturilor acestora cu organizații teroriste.

Când este vorba de sprijinirea celor de lângă noi care pentru diverse motive au ajuns în lipsuri grave, creștinii liberali sunt doar vorbe și fapte, zero!

În schimb, creștinii „fundamentaliști” desconsiderați de către liberali sunt mult mai înclinați spre a face bine. Vezi, mila și bunătatea depind de relația pe care o are cineva cu Cuvântul lui Dumnezeu și cu Cristos. Isus ne-a spus Matei 25:36-40 …am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine.” Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând, şi Ţi-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ţi sete, şi Ţi-am dat de ai băut? Când Te-am văzut noi străin, şi Te-am primit? Sau gol, şi Te-am îmbrăcat? Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă, şi am venit pe la Tine?” Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut.”