Pastorul Ronnie Floyd crede că rugăciunea trebuie să fie condusă de pastori

44
views

maine peste o biblie - imagine de Paul Petri - Unsplash.comVreau să reafirm și să dau o chemare clară, consistentă către fiecare pastor cu privire la locul rugăciunii în serviciile de închinare publică din cadrul bisericii. Astăzi vreau să ridic o modalitate specifică și semnificativă de a face aceasta.

Să ne întoarcem la rugăciune pastorală

Rugăciunea condusă de pastorul bisericii obișnuia să fie partea normală a serviciilor de închinare. Ceea ce în trecut a fost considerat drept parte a închinării… de acum a devenit minimalizateliminat sau delegat. Acest lucru nu este acceptabil sau bun pentru biserică. Există câteva exemple din Scripturi unde liderii spirituali au strigat către Dumnezeu în rugăciune înaintea poporului lui Dumnezeu. Rugăciunile lor au fost vehementedin inimă, și semnificativeRugăciunile oferite de pastorul bisericii în timpul slujbelor de închinare are trebui să fie în același fel. 

Locul rugăciunii în cadrul serviciilor de închinare publică

Rugăciunea unui pastor ar trebui să fie unul dintre cele mai înălțătoare momente din cadrul serviciilor publice de închinare. În calitatea de lider spiritual al bisericii, pastorul stă în spărtură, strigând către Dumnezeu pentru biserică. Acest moment de mijlocire publică poate fi absolut de puternic.

Aș dori să sugerez următoarele lucruri de luat în considerare:

Contextul
Pastorul trebuie să seteze contextul pentru acest moment de rugăciune. El o poate face înainte sau după ce cere congregației să-și plece capetele, pregătindu-se să se roage. Pregătirea cadrului pentru acest moment trebuie să fie o parte importantă a planificării închinării.

Coordonarea
Coordonarea pentru rugăciunea pastorală este foarte importantă. Personal, mie îmi place să pun acest moment înainte de primirea colectei, înainte de cântecul final și înaintea mesajului. De multe ori, cântecul anterior mă poate ajuta să setez contextul și momentul. Nu doar coordonarea este importantă, dar și timpul alocat pentru rugăciune este important. Alocă destul timp pentru o rugăciune de patru-cinci minute condusă de pastor. Având latitudinea de a urma pe Duhul lui Dumnezeu este de fapt cheia în cadrul oricărei slujbe de închinarea. Dacă nu suntem atenți, noi o să-l programăm pe Dumnezeu chiar în afara serviciilor noastre publice de închinare din biserică.

Acordul
Învață pe oamenii din biserică să fie în acord cu tine în rugăciune. În calitate de pastor, ei trebuie să fie angajați împreună cu tine în timp ce te rogi. Ei nu trebuie doar să asculte, ci să fie implicați alături de tine în rugăciune. Ei pot agrea cu tine în mod verbal atunci când te rogi. Pe măsură ce facem din casa bisericii noastră o casă de rugăciune pentru națiuni, oamenii au nevoie să devină implicați în timp ce tu te rogi.

Plănuit
În timp ce rugăciunea pastorală este determinată să aibă loc în cadrul unui timp, sau să ajute la crearea unei atmosfere, lucrul pentru care se roagă pastorul ar trebui și el să fie planificat. Acesta este foarte important. Pastorul trebuie să-și pună aceasta în cadrul planificării sale, ca să vină înainte în acel moment cu scop. Dacă acesta nu este planificat, momentul poate deveni fără înțeles și deconectat. Pastorul ar putea chiar să listeze subiectele de rugăciune înaintea oamenilor înainte ca rugăciunea să înceapă.

Convingere
Atunci când are loc rugăciunea pastorală, după starea contextului în cadrul celui mai bun moment din serviciul de închinare publică, și după ce a planificat pentru acest moment, pastorul ar trebui să se roage cu o convingere puternică. O convingere nu este doar ceea ce ai tu pe inima ta, e ceva ce te are pe tine. Rugăciunea cu convingere va ilustra oamenilor că tu te rogi pentru că crezi în aceasta, și chiar contează. Funcționează și contează, așa că roagă-te cu convingere.

Pasionat
Atunci când pastorul se roagă înaintea bisericii în cadrul unui serviciu de închinare publică, el trebuie să se roage în mod pasionat. Oamenii vor deveni pasionați în rugăciunile lor atunci când vor vedea modelat înaintea lor un pastor care se roagă cu pasiune. Niciodată nu ar trebui să ne fie teamă să ne implicăm emoțiile noastre în timp ce ne rugăm, de la entuziasm la așteptare, la plâns și probabil chiar la strigăt. Indiferent care ar fi cazul, fii autentic, dar asigură-te că ești pasionat.

Național și global
Sunt convins că rugăciunea pastorală trebuie să fie un timp în care biserica este condusă să se roage pentru nevoi naționale și globale. Pastorii și bisericile trebuie să se roage pentru liderii noștri naționali și cu privire la situațiile existente în națiunile din jurul globului. Dacă chiar credem că rugăciunea contează, noi trebuie să ne rugăm pentru chestiuni naționale și globale.

Postura
În timp ce eu îmi plec genunchii în reverență față de Dumnezeu atunci când fac rugăciunea pastorală, uneori merg în jurul scenei atunci când mă rog. Aceasta e ceea ce am determinat în acel moment și nu înainte. Apropo, cred că este foarte sănătos pentru oamenii lui Dumnezeu să vadă pe pastorul lor cum își pleacă genunchii și mijlocește pentru oameni și chestiuni naționale și globale.

Experimentează în mod nou rugăciunea pastorală

Pastore, recapitulează rugăciunea pastorală în serviciile tale de închinare publică. Îți promit că nu vei regreta niciodată aceasta. Tu ești Liderul de Închinare al bisericii, prin urmare condu ca atare.

Materialul de mai sus a fost scris de Dr. Ronnie Floyd (foto alăturat) în site-ul său, preluat ulterior de Christian Post, unde a fost postat pe 1 octombrie 2017. Ronnie este Pastor Senior al bisericii Cross Church și fost președinte al Convenției Baptiste Sudice din Statele Unite ale Americii. El poate fi urmărit pe Twitter la @ronniefloyd.

Preluat din site-ul canaan.ro