Resurse Baptiste

 

Cum aş putea sa înteleg, daca nu ma va calauzi cineva?
Fapte 8:30


 

Meniu site

 

“Fratilor, noi trebuie sa predicam doctrinele; noi trebuie sa punem accent pe doctrine; noi trebuie sa mergem inapoi la doctrine. Imi este frica ca noua generatie nu stie doctrinele asa cum le cunosteau parintii nostri."

John A. Broudus

 
Resurse Baptiste
 

ARTICOLE 

Arheologul sceptic cu privire la „peştera lui Ioan Botezătorul” - de Gary D. Myers. Anunţul că o peşteră folosită de Ioan Botezătorul a fost descoperită nu a convins toţi arheologii că el ar fi folosit acel loc vreodată.

Codul Da Vinci şi noii gnostici - de Alan Branch. Codul Da Vinci a vândut acum mai mult de patru milioane de copii şi vânzările continuă să crească. Nuvela pivotează în jurul unui profesor de la Harvard, Robert Langdon, care este acuzat de uciderea custodelui de muzeu de la Louvre.

Congregaţionalismul – catalogat drept viabil şi biblic - de Samuel Smith. Într-o vreme în care conducerea tradiţională a Bisericii Baptiste, cunoscută sub numele de organizare congregaţională, a căzut în dizgraţie în unele biserici, o serie de gânditori dintre baptiştii de sud s-au întâlnit la Seminarul Teologic Baptist din New Orleans, pentru a discuta această chestiune.

Confesiuni înrădăcinate în istorie, păzeşte-te de erezii - De Michael Foust. Ce rol ar trebui sa joace confesiunile de credinta in viata baptistilor de Sud? Sunt ele nebaptiste si o violare a libertatii crestine? Or, este folosirea lor un mod bun de a ne pazi de invatatura eretica din seminarii si pe campul de misiune?

Luca a fost evreu, spune vorbitorul părtăşiei mesianice - de Keith Hinson. Epistola după Evrei  a fost cel mai probabil scrisă de către Luca, cel ce era evreu şi nu dintre neamuri, aşa cum credea lumea. Aceasta e ceea ce David L. Allen, profesor de  predicare la Colegiul Cristwell, a spus membrilor întâlnirii baptiştilor mesianici.

Majoritatea pastorilor folosesc Bibliile NIV, KJV sugerează un studiu - de Michael Foust. Conform unei noi treceri în revistă, este vorba ori de New International Version sau de King James Version.

'Neapologetică' Creştină - de Mark Kelly. Cei mai mulţi creştini se îndepărtează ruşinaţi de apologetică – arta de a angaja necredincioşi în discuţii raţionale pentru a-i convinge că Creştinătatea este mai mult decât un mit sau superstiţie.

Necredinţa este întotdeauna sensibilă faţă de adevărul creştin –spune Geisler - de Kyle Smith. „Creştinii trebuie să înţeleagă aspectele esenţiale ale apologeticii creştine pentru a putea dialoga cu succes cu o lume postmodernă pierdută şi pentru a o pregăti să asculte Evanghelia”, spunea Norman Geisler în 12 februarie, într-un mesaj rostit la capela Southeastern Baptist Theological Seminary, în Wake Forest, N.C.

Papa denunţă feminismul radical - de Erin Curry. Conform Vaticanului, tendinţa feministă pentru egalitatea sexelor face „homosexualitatea şi heterosexualitatea să fie în fond echivalente într-un nou model de sexualitate polimorfă”.

Pastorii trebuie să predice harul lui Dumnezeu către „oaselor uscate” - de Jeff Robinson. Dumnezeu cheamă păstorii credincioşi să predice cu credincioşie oamenilor care sunt morţi spiritual cu o deplină încredere că Dumnezeu foloseşte Evanghelia pentru a împărţi viaţă spirituală, a spus R. Albert Mohler Jr. în 24 august în timpul adunării anuale de toamnă de la Seminarul Teologic Baptist de Sud.

Partea renaşterii conservatoare a curicumului seminariilor baptiste - de Tammi Reed Ledbetter. S-au petrecut multe lucruri în ultimii 25 de ani în viaţa baptiştilor sudici şi cele şase seminarii ale SBC asigură faptul că studenţii să fie bine informaţi.

Peştera lui Ioan Botezătorul: presupuneri şi senzaţii - de Steven M. Orlitz. De curând a fost relatată de către cele mai importante servicii de ştiri o „nouă” descoperire arheologică. Vestea bună e că media consideră informaţiile legate de începuturile creştinismului şi  persoanele prezente în Noul Testament vrednice de a apărea la ştiri. Partea proastă e că uneori aceste informaţii contrazic consemnările biblice.

Predicaţi Evanghelia NU Psicoligie, Liderii de la LIFEWAY spun - de Kyle Smith. Este Evanghelia Domnului Isus Hristos care omoara pacatul, nu "psicologia," ce pastorii trebuie sa predice astazi ca sa dea speranta si victorie, au spus liderii de la Life Way Christian Resources in timpul saptamanii de conferinta anuala de primavara LifeWay la Seminarul Teologic Baptist de Sud-Est in Wake Forest, N.C.

Prezbiterii în bisericile baptiste – idee examinată la conferinţă - de Gary D. Myers. Prezbiterii şi congregaţionalismul. Pentru mulţi baptişti, aceşti termeni par a fi opuşi. Totuşi, potrivit unor vorbitori de la conferinţa legată de „Chestiunea organizării baptiste”, cei doi termeni nu se exclud reciproc neapărat.

Renaşterea Conservativă a început acum 25 de ani - de Michael Foust. În această vară, acum 25 de ani, în jur de 15,000 baptişti sudici s-au adunat în Houston pentru întâlnirea anuală.

Retragerea Baptiştilor Sudici din Alianţa Mondială Baptistă - Poziţia Batiştilor Sudici faţă de BWA de neschimbat la strigătul mondial - de Greg Warner. În ciuda rugăminţilor numeroşilor lideri baptişti din lume, există o şansă mică ca liderii Baptişti Sudici să-şi schimbe sau să-şi amâne planul lor de a retrage Convenţia Baptistă Sudică (SBC) din Alianţa Mondială Baptistă (BWA), comunitate internaţională veche de 99 ani ce i-a ajutat să se formeze.

'Sulurile de argint' sunt cele mai vechi texte ale Vechiului Testament, spun arheologi - de Gary D. Myers. În timpul excavării unui mormânt lângă Ierusalim în 1979, Gabriel Barkay a descoperit cea mai veche copie cunoscută a unor texte din Vechiul Testament.

Sulurile de la Marea Moartă au legătură cu centrul de arheologie NOBTS - de Gary D. Myers. ”Acestea sunt cele mai vechi texte ale Bibliei … Biblia cea mai veche pe care o avem,” a spus Steven Ortiz, directorul Centrului Arheologic de Cercetare la NOBTS. „Sulurile de la Marea Moartă conţin extracte din toate cărţile Vechiului testament cu excepţia lui Estera.

Teolog german confirmă influenţa liberală asupra BWA - de Bob Baysinger. Helge Stadelmann, lider de seminar din Germania, care şi-a oferit avizul său faţă de Southern Baptists [Asociaţia Baptiştilor din Sud, n. tr.] – a declarat că trebuie să fim conştienţi de influenţa liberalismului asupra Baptist World Alliance [Alianţa Baptistă Mondială].

Teologia liberală o ia razna - de R. Albert Mohler Jr. În această ciudată eră post-modernă, ereticii se găsesc într-o situaţie bizară.  Timp de mai bine de un secol, diferiţi sceptici, revizionişti, teoreticieni liberali şi ateişti au subminat credinţa. În acest timp, virtual, fiecare erezie a fost prezentată de numeroşi partizani. Creativitatea eretică a erei contemporane trebuie să apară cu ceva nou: un alt unghi sau o teorie nouă de promovat.

Un studiu indică dispariţia protestanţilor ca majoritate în America - de Erin Curry. Lăsând cale liberă secularizării şi pluralismului în ultimii ani, majoritatea protestantă din Statele Unite este aproape dispărută, concluzionează un studiu recent.

sus

Ce este nou?
Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui...
Versetul Zilei

Calendar


Copyright © 2003 Vox Dei Ministries. Toate drepturile rezervate