1 Samuel 31

1. Filistenii s-au luptat cu Israel, și bărbații lui Israel au luat-o la fugă dinaintea Filistenilor, și au căzut uciși pe muntele Ghilboa.
2. Filistenii au urmărit pe Saul și pe fiii lui, și au ucis pe Ionatan, Abinadab și Malchișua, fiii lui Saul.
3. Saul a fost prins în toiul luptei; arcașii l-au ajuns și l-au rănit greu.
4. Saul a zis atunci celui ce-i ducea armele: "Scoate-ți sabia, și străpunge-mă, ca nu cumva acești netăiați împrejur să vină să mă străpungă și să-și bată joc de mine." Cel ce-i ducea armele n-a voit, căci îi era teamă. Și Saul și-a luat sabia, și s-a aruncat în ea.
5. Cel ce ducea armele lui Saul, văzându-l mort, s-a aruncat și el în sabia lui, și a murit împreună cu el.
6. Astfel au pierit în același timp și în aceeași zi, Saul și cei trei fii ei lui, cel ce-i purta armele, și toți oamenii lui.
7. Cei din Israel, care erau dincolo de vale și dincolo de Iordan, văzând că oamenii lui Israel fugeau și să Saul și fiii lui muriseră, și-au părăsit cetățile și au luat-o și ei la fugă. Și Filistenii au venit și s-au așezat în ele.
8. A doua zi, Filistenii au venit să dezbrace pe cei morți, și au găsit pe Saul și pe cei trei fii ai lui căzuți pe muntele Ghilboa.
9. Au tăiat capul lui Saul, și i-au luat armele. Apoi au trimis să dea de veste prin toată țara Filistenilor în casele idolilor lor și în popor.
10. Au pus armele lui Saul în casa Astarteelor, și i-au atârnat trupul pe zidurile Bet-Șanului.
11. Când au auzit locuitorii Iabesului din Galaad ce au făcut Filistenii lui Saul,
12. toți vitejii s-au sculat, au mers toată noaptea și au luat de pe zidurile Bet-Șanului trupul lui Saul și trupurile fiilor lui. Apoi s-au întors la Iabes, unde le-au ars;
13. le-au luat oasele, și le-au îngropat sub stejarul din Iabes. Și au postit șapte zile.


Selectați alt capitol de mai jossus