1 Samuel 5

1. Filistenii au luat chivotul lui Dumnezeu, și l-au dus din Eben-Ezer la Asdod.
2. După ce au pus mâna pe chivotul lui Dumnezeu, Filistenii l-au dus în casa lui Dagon (Zeul pește) și l-au așezat lângă Dagon.
3. A doua zi, Asdodenii, care se sculaseră dis-de-dimineață, au găsit pe Dagon întins cu fața la pământ, înaintea chivotului Domnului. Au luat pe Dagon, și l-au pus înapoi la locul lui.
4. Și a doua zi, sculându-se dis-de-dimineață, au găsit pe Dagon întins cu fața la pământ, înaintea chivotului Domnului; capul lui Dagon și cele două mâini ale lui erau tăiate pe prag, și nu-i rămăsese decât trunchiul.
5. De aceea, până în ziua de azi, preoții lui Dagon și toți cei ce intră în casa lui Dagon, la Asdod, nu calcă pe prag.
6. Mâna Domnului a apăsat asupra celor din Asdod, și i-a pustiit; i-a lovit cu bube la șezut, atât în Asdod cât și în ținutul lui.
7. Când au văzut că așa stau lucrurile, oamenii din Asdod au zis: "Chivotul Dumnezeului lui Israel să nu rămână la noi, căci mâna Lui apasă asupra noastră și asupra lui Dagon, dumnezeul nostru."
8. Și au trimis și au adunat la ei pe toți domnitorii Filistenilor, și au zis: "Ce să facem cu chivotul Dumnezeului lui Israel?" Domnitorii au răspuns: "Să se ducă la Gat chivotul Dumnezeului lui Israel." Și au adus acolo chivotul Dumnezeului lui Israel."
9. Dar după ce a fost dus acolo, mâna Domnului a apăsat asupra cetății, și a fost o mare groază; a lovit pe oamenii cetății de la mic până la mare, și au avut o spuzenie de bube la șezut.
10. Atunci au trimis chivotul lui Dumnezeu la Ecron. Când a intrat chivotul lui Dumnezeu în Ecron, Ecroniții au strigat: "Au adus la noi chivotul Dumnezeului lui Israel, ca să ne omoare, pe noi și poporul nostru."
11. Și au trimis și au strâns pe toți domnitorii Filistenilor, și au zis: "Trimiteți înapoi chivotul Dumnezeului lui Israel; să se întoarcă la locul lui, ca să nu ne omoare, pe noi și poporul nostru." Căci în toată cetatea era o groază de moarte, și mâna lui Dumnezeu apăsa cu putere.
12. Oamenii care nu mureau, erau loviți cu bube la șezut, și țipetele cetății se înălțau până la cer.


Selectați alt capitol de mai jossus