Islamul:

 

Este Mohamed un descendent al lui Ismael?

De Dr. Rafat Amari

 

Musulmanii cred că Mohamed este un descendent al lui Ismael. Ca dovadă a poziţiei lor, Musulmanii se referă la genealogii scrise în jurul anilor 770-775 d.Hr. de către Ibn Ishak.

 

Ceea ce el a scris pur şi simplu nu este adevărat. Triburile Ismaelite, mai ales tribul Nebaiot din care, conform Ibn Ishak, Mohamed se spune că a venit, erau triburi nomade care au trăit în Sinai şi deşerturile din Cornul Abundenţei. Aceste triburi au dispărut după secolul al 7lea î.Hr.

 

Familia lui Mohamed a fost o familie Sabaean Yemenită, în timp ce Ismaeliţii, care au trăit în deşerturile din Cornul Abundenţei, au dispărut cu multe secole înainte ca familia lui Mohamed să plece din Yemen.

 

Istoricii spun că familia lui Mohamed era o familie care a trăit în Saba-Yemen. În secolul 5 d.Hr., Qusayy Bin Kilab, al 8-lea strămoş al lui Mohamed, a adunat o alianţă a multor familii de yemeniţi care formează Quraish, tribul lui Mohamed din care el a provenit mai târziu. Aceste familii au venit să ocupe Mecca, doar în secolul 5 d.Hr. Oraşul Mecca a fost construit de tribul Khuzaa'h în secolul 4 d.Hr.

 

Familia lui Mohamed nu este conectată la nici un trib Ismaelit pentru că familia lui Mohamed nu a părăsit Yemenul până în secolul 5 d.Hr., şi aceasta este cu aproximativ 1.100 de ani după dispariţia Ismaeliţilor. Tribul lui Mohamed nu ar fi putut trăi în aceleaşi locaţii ca şi triburile Ismaelite, în nici un moment de-a lungul istoriei.

 

Genealogia fabricată de Ibn-Ishak contrazice cuvintele lui Mohamed, care a exprimat ignoranţa lui despre strămoşii săi înainte de al 17-lea strămoş al său.

 

Ibn Ishak a fost considerată de către savanţii Musulmani din timpul său ca fiind vinovat de fals şi de fabricaţie de genealogii false. [1]

 

Cu mult înainte de Ibn Ishak, Musulmanii care au trăit în vremea lui Mohamed, de asemenea, au fabricat genealogii într-o încercare de a-l conecta pe Mahomed la urmaşii lui Ismael. Mohamed, el însuşi, a respins toate aceste genealogii false, şi le-a pus limite în ceea ce priveşte genealogia strămoşilor săi. În ceea ce priveşte respingerea proprie a lui Mohamed faţă de genealogiile false, Amru bin al-As a scris:

 

Mohamed s-a genealogizat el însuşi în ceea ce priveşte strămoşii săi, până când el a ajuns la al-Nather bin Kinaneh, apoi el a spus, "orice persoană care a susţinut în alt mod sau a adăugat strămoşi în continuare, a minţit." [2]

 

Prin aceasta, Mohamed a mărturisit că nici el, nici altcineva, nu ştia despre strămoşii lui dincolo de al-Nather bin Kinaneh. Nather bin Kinaneh este strămoşul 17-lea în genealogia lui Mohamed, care a fost recunoscut ca fiind adevărat de Mahomed. Alte naraţiuni despre obiceiuri, sau vorbe, ale lui Mohamed, numit Hadit-urile, arată că Mohamed a refuzat să fie genealogizat înainte de Maad, معد despre care unii au sugerat, că a fost strămoşul 4, înainte de al-Nather bin Kinaneh. [3]

 

Când ne uităm la strămoşii lui Mohamed, este rezonabil să estimăm 30 de ani pentru fiecare generaţie a celor 17 strămoşi ai lui Mohamed. Prin urmare, putem concluziona că Mohamed ştia despre genealogia tribului său, atât de înapoi precum aproximativ 510 ani. Dacă vrem să adăugăm ceilalţi patru strămoşii pe care Mohamed i-a listat, am merge înapoi 630 ani. Adevărul este că, nimeni nu ştia dincolo de această dată. Cum, atunci, a putut Ibn Ishak şi adepţii săi în mod credibil să documenteze o genealogie înapoi până la Ismael, care a trăit în anul 2050 î.Hr.? Acest lucru oferă aproximativ 2.000 de ani între strămoşul 21 al lui Mohamed şi Ismael. Cum ar fi putut pretinde Ibn Ishak că Ismaeliţii au trăit în Mecca în timpul acestei perioade şi să dea detalii despre istoria lor când Mohamed însuşi a spus că nimeni nu ştia despre rudele sale înainte de strămoşul său 17 sau 21? Mecca, nici măcar nu exista în această perioadă, după cum am demonstrat în mod clar. Genealogia lui Ibn Ishak contrazice pretenţiile proprii ale lui Mohamed că el nu a ştiut strămoşii săi mai departe înapoi decât al-Nather bin Kinaneh, al 17-lea strămoş înainte de el însuşi.

 

Toate genealogii care a apărut la vremea lui Mohamed au fost considerate de către Mohamed şi adepţii săi apropiaţi ca fiind false.

 

Multe dintre versiunile Hadith ale lui Mohamed provenind de la adepţii lui Mohamed, toate raportează că Mohamed s-au opus să fie genealogizat până la Ismael. Toţi cei mai apropiaţi contemporanii şi adepţii ai săi au considerat genealogii care apar în vremea lui ca fiind false. Printre persoanele care au raportat opoziţia Mohamed faţă de astfel de genealogii au fost soţia lui, Aisheh, şi vărul său, Ibn Abbas, unul dintre cele mai importanţi reporteri pentru Hadith a lui Mohamed. [4] Ibn Ishak a mers împotriva a ceea ce toate aceste persoane au spus prin crearea de genealogii care conectează strămoşii lui Mohamed cu Ismael.

 

Ibn Ishak a modificat genealogii enumerate de Moise în Geneza; el a introduce nume Arabe din timpul său şi a contrazis istoria cu privire la Amalec.

 

Născocirea a mers dincolo de acest lucru. Genealogii creat de Ibn Ishak şi alţii care au venit după el au introdus nume Arabice în genealogiile pe care le găsim în Geneza. De exemplu, Ibn Ishak a introdus numele Arabic "Ya'rab", care vine de la cuvântul "Arab", listându-l ca fiul lui "Khahtan". Ibn Ishak apoi a înlocuit Khahtan pentru Ioctan, menţionate în cartea Geneza ca fiul lui Eber, fiul lui Arpacşad, şi al treilea fiu al lui Sem, fiul lui Noe. [5] Noi ştim că termenul de "Arab" nu a existat până în secolul al 10-lea î.Hr. Cum, atunci, ar putea fi inserate în istorie la scurt timp după Noe, probabil în jurul anului 5500 î.Hr.?

 

Ibn Ishak a mers şi mai departe. El a schimbat numele Lud, al patrulea fiu al lui Sem, pentru Luth. El a făcut apoi pe Luth tatăl lui Amalec, care a fost tatăl Amaleciţilor. De asemenea, el a susţinut că Amalec şi tribului său a trăit în Mecca, şi el a susţinut că vechii egipteni au fost, de asemenea, descendenţi ai lui Amalec. El a făcut apoi numele original al lui Amalec, "Arib", doar pentru a-l conecta pe el cu Arabii. [6] În mod indirect, prin intermediul acestor genealogii false, Ibn Ishak a susţinut că Mecca a existat la vremea lui Noe şi a nepotului său, Lud. Acest lucru contrazice direct faptele istorice pe care le-am examinat înainte, arătând că Mecca nu a existat până în secolul 4 d.Hr.

 

Amalec este un descendent al lui Esau, fiul lui Isaac. Geneza 36:12 afirmă că Timna a fost o concubina a lui Elifaz, primul născut al lui Esau, şi că ea l-a născut pe Amalec lui Elifaz. Amalec a devenit tatăl Amaleciţilor, care a fost un trib Edomit care iniţial a trăit în Iordania de sud, dar s-a mutat în partea de est a Sinai, cum a fost atestat la vremea lui Moise. Amaleciţii au dispărut după secolul al 10-lea î.Hr. Nu există nici o menţiune a lui Amalec în vre-o inscripţie sau în scrierile vre-unui istoric grec, care ar indica faptul că tribul a trăit în Arabia centrală, de vest sau de nord.

 

Respingând Pretenţia cu privire la Jurhum

 

Ibn Ishak a susţinut că tribul Jurhum a trăit în Mecca, încă din timpul lui Avraam. El a susţinut de asemenea că Jurhum a fost nepotul lui Ioctan, fiul lui Eber. El a mai susţinut mai departe că numele original al lui Jurhum a fost "Hathrem." [7] Semnificaţia numelui "Hathrem" este faptul că este caracteristic numelor în stilul Arabic folosit la vremea lui Ibn Ishak, care era în secolul 8 d.Hr. Denumirile care figurează în inscripţiile din Yemen şi Arabia de nord sunt total diferite de stilul denumirilor care figurează în genealogiile lui Ibn Ishak, care reflectă numele generaţiei sale. Este un fapt că nici o inscripţie, nici un istoric Grec sau Roman, şi nici un geograf care a vizitat Arabia, niciodată nu a menţionat un trib numit Jurhum. Prima menţionare a lui Jurhum o găsim într-o poezie a lui Ummyya bin Abi al-Salet, vărul maternal al lui Mohamed, care a susţinut, de asemenea a fi un profet. Poemul atribuit lui Ummyya spune "Domnul lui Ad şi Jurhum" [8]. Mai întâi de toate, poemul cel mai probabil, a fost compus după evenimentul Islamului, pentru că nu avem în Jahiliyah pre-Islamic nici o menţiune despre Jurhum. Ideea că mulţi din poezia Jahiliyah au fost adăugaţi după Islam este îmbrăţişată de mari cărturari, cum ar fi Tah Hussein, celebrul savant Egiptean. În al doilea rând, pentru cazul argumentului, dacă vrem să recunoaştem originalitatea unui astfel de verset, nu am putut construi pe el o istorie că o naţiune numită Jurhum a existat în Arabia încă din vremea lui Avraam, pentru că Ummyyia a fost contemporan cu Mohamed, şi el nu poate fi o sursă de documentare despre o naţiune care ar fi existat înainte de vremea lui cu 2700 ani. Pentru că nu existau metode de arhivare şi nici de imprimare cum avem noi astăzi, este în general acceptat că tradiţia poate fi considerată ca fiind exactă numai în cazul în care a fost scrisă în decurs de patru secole de scriitori. Dacă Jurhum a existat ca trib în Arabia, ar fi putut fi un mic trib care a apărut după o anumită perioadă de timp după era Creştină. Din moment ce nici un scriitor clasic nu a menţionat acest trib, în cazul în care a existat, acesta ar fi trebuit să fi fost nesemnificativ. Poeziile lui Ummyyia sunt pline de mituri: cum ar fi pretenţia lui că Regina Saba, care a vizitat regele Solomon a fost mătuşa lui; el a afirmat aceasta pentru a justifica pretenţia lui la rolul de profeţie. În plus, Ummyyia a avut o relaţie cu un Jinn-diavol, care obişnuia să-l instruiască, ceea ce demonstrează că el a fost o parte a religiei oculte din Arabia. Dacă vrem să acceptăm acest poem ca fiind compus de el, cum putem să ne bazăm pe poeme ale unei astfel de personalităţi pentru a stabili istoria care datează cu 2700 ani înainte de vremea lui?

 

Enorme greşeli istorice există în Coran, şi în genealogiile create după naşterea Islamului, pentru a sprijini Coranul. Câteva exemple sunt genealogii în ceea ce priveşte Thamud şi Nimrod.

 

Există şi alte greşeli grave istorice în genealogiile Islamice cu privire la tribul Thamud. Thamud este un trib Arabic, care a apărut în secolul al 8 î.Hr., astfel cum a fost atestat la vremea Regelui Asirian Sargon II prin Inscripţiile lui. Mai târziu, Thamud a pierdut puterea politică cam în secolul 5 d.Hr. Genealogiile Islamice au încercat să susţină declaraţiile din Coran care au plasat Thamud şi Ad - un alt trib Arab care a apărut după Thamud - ca triburile care au venit imediat după Noe. Aşa că ei au creat un tată pentru tribul Thamud şi l-au numit "Thamud." Apoi au pretins el a fost nepotul lui Sem, fiul lui Noe. [9] Toate acestea au fost create doar pentru a potrivi naraţiunea Coranului.

 

Coranul susţine că tribul Thamud a fost a treia generaţie după Noe, (Coranul făcut tribul Arab Ad să fie a doua generaţie care urmează după generaţia lui Noe, apoi Thamud ca a treia generaţie, a se vedea Surah 7:69; 23:31,32; 14:8,9) şi a fost condamnat de Allah să fie pedepsit de un vânt. (Vântul a fost zeul care a adus judecata în Zoroastrism. Ştim că aceasta este, de asemenea, o greşeală istorică enormă. Nu numai că Thamud nu a apărut până în secolul 8 î.Hr., dar istoria oficială, după cum arată inscripţiile asiriene, demonstrează că Thamud a continuat să existe în timpul secolului al 7-lea î.Hr. De asemenea, scrieri de diverşi geografi Greci şi Romani, care au scris despre Arabia, au spus că Thamud a continuat până în secolul 5 d.Hr. ca un trib organizat din punct de vedere politic, care a ocupat o mare parte din Arabia de nord. Nici un vânt nu a distrus tribul, astfel cum a susţine Coranul.

 

Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a ne convinge, dar există încă o greşeală istorică enormă în genealogiile Islamice. Acest lucru se referă la o Nimrod. Conform Geneza 10:8-11, Nimrod a fost primul constructor al oraşelor vechi din Mesopotamia. El a fost fiul lui Cuş, fiul lui Ham, fiul lui Noe. Noi îl putem data între 5000 şi 4500 î.Hr. Genealogiile Islamice susţin în mod corect că Nimrod a fost fiul lui Cuş, dar în mod incorect susţin că el a trăit în preajma vremii lui Avraam. [10] Această afirmaţie falsă despre Nimrod a fost făcută pentru a se conforma cu o greşeală din Coran, care a făcut domnia lui Nimrod la vremea lui Avraam. Coranul spune că Nimrod l-a persecutat pe Avraam şi l-a aruncat într-un foc, care nu i-a făcut rău. Citim acest lucru în Surah al-Anbiya 21:51-70 şi Surah al-Safat 37:95. Naraţiunea din Coran este luată din cartea Evreiască numită Midrash Rabbah, capitolul 17.

 

Noi îndemnăm ca Musulmanii să studieze istoria, şi să compare faptele cu ceea ce li s-a spus în Coran şi în tradiţia Islamică. Pretenţiile lui Mohamed, Coranul şi Islamul sunt în mod clar nefondate. Chiar dacă astfel de erori istorice au fost acceptate de către adepţi în vremea lui Mohamed, acum avem atât de multe dovezi, care dovedesc că ei sunt în eroare. Cum poate cineva să îmbrăţişeze aceste greşeli enorme, atunci când un simplu studiu de istorie demonstrează cât de greşite sunt ele?

 

Nimeni nu are dreptul de a pretinde că el se trage dintr-un om care a trăit 2.000 ani înaintea lui, decât dacă are documente scrise care dovedesc pretenţia lui. În cazul lui Mohamed, aceste documente, pur şi simplu nu există. Nu avem nici o dovadă că strămoşii lui Mohamed au fost descendenţii lui Ismael.

 

Eu voi continua să analizez genealogiile Islamice care au început să apară în secolul 8 d.Hr., şi pe care se străduiesc să îl conecteze pe Mohamed cu Ismael. Deja am citat Hadith a lui Mohamed, în care el a interzis orice genealogie care îl descrie mai departe înapoi decât Kinaneh bin Nather, care a trăit cu 17 generaţii înaintea lui. Alt Hadith a lui Mohamed afirmă că el nu vrea să fie genealogizat înainte de Maad معد, despre care unii au sugerat că ar fi persoana a patra înainte de Nather bin Kinaneh. Genealogiile multe care au apărut încă din secolul al 8-lea d.Hr. confirmă aceleaşi informaţii, că genealogia lui Mohamed este limitat la probabil 17 generaţii, înaintea lui, dar cu siguranţă nu mai mult de 21 strămoşii.

 

De ce este acest lucru semnificativ în căutarea noastră pentru genealogia lui Mohamed? În primul rând, Mohamed însuşi a mărturisit că el nu a ştiut de nici un strămoş înainte de al 17-lea strămoş al său. În al doilea rând, după generaţia a 17-a, începem să observăm diferenţele dintre aceste genealogii. După Maad bin Adnan, numărul 21, genealogiile încep să se contrazică cu diferenţe mari, ceea ce reflectă faptul că autorii unor astfel de genealogii nu au putut găsi resurse pe care să îşi construiască genealogiile lor. Aceasta pentru ca Mohamed a interzis contemporanilor săi de a merge mai departe înapoi decât strămoşul său al 17-lea. Astfel, fiecare a fabricat o genealogie a lui Mohamed diferită faţă de celălalt.

 

O altă caracteristică interesantă a muncii lor este că toţi biografii au utilizate nume în stilul Arabic din secolele 8 şi 9, dar le-au aplicat nume din generaţia în care a trăit Ismael. Ca un exemplu, găsim o genealogie menţionată de Tabari, în care autorul genealogiei a spus Nebaiot, primul născut al lui Ismael, a născut un fiu sub numele de Al-Awam العوام, şi al-Awam a dat naştere lui al-Saboh الصابوح. Observaţi numele Arabice. În genealogie, denumirile lui al-Awam, şi al-Saboh, respectiv, urmează numelor. [11] Nu găsim acest stil, nici chiar şi în inscripţiile din Arabia de Nord, înaintea erei Creştine. În schimb, vedem că aceste nume sunt de acelaşi stil ca şi în perioadele Umayyad şi Abassid, după secole 8 şi 9 d.Hr. (perioada Abassid a început în anul 750 d.Hr.).

 

Când revenim la genealogia născocită de Ibn Ishak, pe care alţi scriitori musulmani au construit în vremuri mai recente, observăm Arabizarea genealogiei. Aşa cum am afirmat anterior, el l-a enumerat pe fiul lui Nabaiot, primul născut al lui Ismael, ca Yashjub يشجب, fiul lui este Yarob يعرب. Yarob este, în sine, un cuvânt derivat din cuvântul Arab. Ibn Ishak a făcut acest lucru în scopul de a-l face pe Ismael să pară a fi un Arab. Deşi ştim că cuvântul "Arab" nu a fost cunoscut înainte de secolul al 10-lea î.Hr., acest stil pentru nume ca Yarob şi Yashjub este caracteristic pentru secolul 8 d.Hr., în care Ibn Ishak a trăit. O caracteristică comună tuturor acestor genealogii este faptul că ei pretind că Mohamed a coborât din Ismael, şi ei toţi dau un număr limitat de strămoşi între Mohamed şi Ismael.

 

Există 2.670 ani între Ismael şi Mohamed; o perioadă mare de timp, care nu poate fi acoperită doar cu 40 de generaţii.

 

Ibn Ishak a enumerate 40 strămoşi. El nu a fost conştient, când a fabricate genealogia lui, că 40 de strămoşii nu sunt suficienţi pentru a acoperi intervalul mare de timp dintre Ismael şi Mohamed. Ismael a trăit în jurul anului 2050 î.Hr., în timp ce Mohamed a emigrat la Medina jur de 620 d.Hr. Prin urmare, există aproximativ 2.670 ani între Ismael şi Mohamed. Cum poate această perioadă mare să fie acoperită de numai 40 de strămoşi?

 

Prin contrast, Evanghelia după Matei raportează genealogia lui Isus Hristos, atât de înapoi până la Avraam. Noi găsim 42 de strămoşi între Avraam şi Isus, deşi este o perioadă de numai 1.950 de ani. Genealogia lui Mohamed trebuie să dea socoteală de încă alţi 720 de ani.

 

Un alt lucru de luat în considerare este faptul că o generaţie Evreiască este mai lungă decât o generaţie Arabă. Luaţi în considerare strămoşii lui Isaac de la Avraam la regele David. Multe dintre aceste persoane au fost taţi al primului lor născut atunci când aveau 40 sau 50 de ani. Vedem că între captivitatea în Babilon, în 586 î.Hr., şi naşterea lui Isus, există 14 generaţii. Acest lucru arată că generaţia Evreiască în această perioadă a fost de aproximativ 41 ani. Dar când venim la generaţii Arabe, nu putem permite 41 ani pentru fiecare generaţie. Oamenii de ştiinţă consideră că o generaţie Arabă ar fi avut aproximativ 20 de ani, pentru că Arabi s-au căsătorit când au aveau aproximativ 17-20 de ani, din cauza climei şi mediului lor cultural.

 

Arheologia din Arabia a confirmat scurtimea relativă a unei generaţii Arabe.

 

Arheologia confirmă cifrele mai mici pentru generaţiile din Arabia. Dacă studiem seria de regi în Arabia, atât în nordul Arabiei cât şi în Yemen, ajungem să verificăm scurtimea generaţiilor Arabe în raport cu generaţiile din alte locuri, cum ar fi Israel. De exemplu, seria de conducători din Saba şi Himyar din Yemen începe cu Karibil A. în secolul 9-lea î.Hr., şi continuă până la Maadikarib III, Rege al Himyar, care a fost numărul 102, ultimul din serie. El a domnit între anii 575-577 d.Hr. [12] Vedem 102 generaţii de regi într-un interval de aproximativ 1.400 de ani. Amintind că câţiva dintre aceşti conducători erau fraţi ai altor regi din aceeaşi generaţie, găsim între 75 - 80 generaţii, şi concluzionăm că generaţia medie Arabă a fost de aproximativ 17-20 de ani.

 

Având în vedere scurtimea generaţiei Arabe, să presupunem că fiecare generaţie din genealogia lui Mohamed este de 20 de ani. Deoarece Mohamed este separat de Avraam şi Ismael de 2670 ani, trebuie să fi fost puţin peste 133 de generaţii între ei. Când facem matematica, 2670 ani împărţit la 20 de ani, care este egal cu 133 şi o jumătate de generaţie, nu 35 sau 40, după cum a pretins Ibn Ishak şi alţii care au născocit genealogii pentru strămoşii lui Mohamed. Vedem cât de nepregătiţi şi de neînţelepţi au fost ei de a pretinde că Mohamed este coborât de la Abraham şi fiul său, Ismael.

 

Cu excepţia genealogiei lui Isus, care a fost documentată de cărţi scrise din Biblie de-a lungul secolelor, nici o altă familie din istorie vreodată nu şi-a socotit strămoşii lor pe o perioadă de peste 2.000 de ani.

 

Să ne uităm la aceasta în alt fel. Dacă vom presupune că strămoşul 21 al lui Mohamed este cunoscut, şi dacă vom face o generaţie de 25 ani, mai degrabă decât 20 de ani, apoi strămoşul cu numărul 21 ar fi încă la 525 de ani distanţă de Mohamed. Acest lucru înseamnă că strămoşul 21 al lui Mohamed a trăit între anii 50-70 d.Hr. Acest lucru ar face ruptura între el şi Ismael, de aproximativ 2.000 de ani.

 

Cu excepţia genealogiei lui Isus, nici o familie în istorie nu a verificat vreodată strămoşii lor peste o perioadă de 2.000 de ani. Familia lui Iosif, care era din neamul regal al lui Iuda, şi familia Mariei, care era din aceeaşi trib, au putut socoti strămoşii lor atât de departe până la Avraam. Pentru că existau cărţi scrise documentate, ale Bibliei în fiecare generaţie, faptele sunt verificate din nou şi din nou. Ele dau mărturie de promisiunea lui Dumnezeu făcută lui Avraam şi lui Isaac, fiul lui Avraam, pe care Dumnezeu apoi a confirmat-o la aproape fiecare membru al genealogiei Mesianice. Promisiunea divină a lui Dumnezeu i-a însoţit pe alţii în linia Mesianică, cum ar fi Isaac, fiul său, Iacov, şi fiul lui Iacov, Iuda, aşa cum a fost înregistrat de către Moise, în cartea Genezei, prima carte a Bibliei.

 

Genealogia a continuat să fie înregistrată în multe alte cărţi ale Bibliei. De exemplu, îl vedem pe Dumnezeu care confirmă continuitatea liniei Mesianice în cartea lui Rut prin intermediul lui Boaz, unul dintre strămoşii Regelui David. Promisiunea lui Dumnezeu cu privire la naşterea unui copil divin ca Mântuitor a fost confirmată lui David şi fiului său, Solomon, apoi la mulţi alţi regi, până când ajungem la ultimul rege care a guvernat Iuda, la vremea captivităţii in Babilon, în jur de 586 î.Hr. Confirmarea promisiunii lui Dumnezeu a continuat şi după captivitatea din Babilon. De fapt, Dumnezeu şi-a reînnoit promisiunea către un alt conducător, din linia regală a lui David, Zorobabel, care a devenit guvernator al lui Iuda jurul anului 538 î.Hr.

 

Mulţi profeţi au proorocit întruparea lui Dumnezeu în formă umană, după ce Zorobabel a fost guvernator. Seria de profeţii continuă până când ajungem la profetul Maleahi, care a scris ultima carte din Vechiul Testament în jurul anului 436 î.Hr. Al treilea capitol din Maleahi începe cu aceste cuvinte:

 

Iată Eu trimit mesagerul meu, iar el va pregăti calea înaintea mea. Şi Domnul, pe care îl căutaţi, va veni dintr-o dată în templul Său.

 

Este clar că Dumnezeu din Vechiul Testament, care a vorbit lui Maleahi şi la toţi proorocii, a fost Cel care a promis că vine, anunţând trimiterea unui mesager pentru a pregăti calea pentru El ca un semn al venirii Lui. Acest mesager a fost Ioan Botezătorul, pe care Dumnezeu l-a chemat în aceeaşi generaţie, în care Hristos a fost întrupat, şi care a mărturisit în Ioan 1:26, 27 cu privire la Isus. El a spus:

 

Eu botez cu apă, dar există unul care stă printre voi pe care voi nu îl cunoaşteţi. El este cel care, venind după mine, este privilegiat înainte de mine, a cărui curea de la sandale eu nu sunt vrednic să o dezleg.

 

Mai târziu, când Ioan a fost întrebat de evrei dacă el era Mesia, a spus în Matei 3:2 că el era "glasul celui ce strigă în pustie." El a fost cel care a venit pentru a pregăti calea înaintea Domnului, care îndeplineşte profeţia lui Isaia 40:3. Ioan Botezătorul a arătat spre Isus ca Mesia, Fiul lui Dumnezeu, şi Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii.

 

Există o continuitate completă de înregistrări documentate şi mărturii istorice privind genealogia Mesianică a lui Isus.

 

Genealogia regală a continuat să fie bine cunoscută, între vremea lui Maleahi şi a lui Isus. De fapt, conducătorii din Iuda au continuat domnia lor în Ierusalim în vremea Macabeilor în timpul secolului al 2lea î.Hr. Aceasta înseamnă că perioada, care a fost acoperită numai prin tradiţie orală, până când ajungem la Maria şi Iosif, nu depăşeşte 120-140 de ani. Aceasta a fost o perioadă scurtă de timp în care familiile ar şti despre tatăl bunicului lor, care a trăit 140 ani mai devreme.

 

Când îl luăm în considerare pe Ioan Botezătorul, despre care există o mărturie scrisă, nu doar în Noul Testament, dar şi în literatura istorică de specialitate, cum ar fi scrierile lui Josephus Flavius, istoricul Evreu-Roman, avem o continuitate completă de înregistrări documentate şi mărturii istorice privind genealogia Mesianică a lui Isus.

 

Lipsa oricărei înregistrări între Mohamed şi Ismael, care ar sprijini pretenţia Islamică, că Mohamed este coborât din Ismael.

 

Pe de altă parte, atunci când ajungem la familia lui Mohamed, cel mai vechi strămoş disputabil a fost la 21 de persoane distanţă de la el, şi care a trăit în Yemen, în secolul întâi d.Hr., cum putem conecta strămoşul al 21-lea al lui Mohamed, cu Ismael, care a trăit în Sinai 2.000 ani înainte de el? Nici unul dintre documentele Arabice scrise înainte de Mohamed nu ar putea măcar face aluzie la o astfel de pretenţie.

 

Islamul, de asemenea, susţine că Avraam şi Ismael au fondat oraşul Mecca, dar Mecca nu a existat înainte de secolul 4 d.Hr. Nu există nici un document istoric scris în timpul celor 2.000 de ani între strămoşul al 21-lea a lui Mohamed şi timpul lui Ismael, care pretinde că strămoşul al 21-lea al lui Mohamed a fost un descendent al lui Ismael. Şi nu există nici un document credibil scrise în timpul dintre strămoşul al 21-lea al lui Mohamed şi vremea lui Mohamed.

 

Şi dacă aceasta nu ar fi o dovadă suficientă că Mohamed nu ar fi putut descinde din Ismael, avem mărturia a mii de inscripţii, anale şi înregistrările arheologice care vorbesc despre sute de conducători în Arabia care făceau parte din mai multe triburi diferite, dar nici o inscripţie sau înregistrare nu include material despre oricare dintre strămoşii lui Mohamed. Acest lucru poate confirma doar faptul că familia lui Mohamed a fost o familie obişnuită şi necunoscută, ca orice altă familie în Yemen, şi că aceasta niciodată nu a condus în vre-un oraş din Arabia de vest, chiar dacă tradiţia Islamică susţine că aceasta a condus în Mecca.

 

Imposibilitatea celui de-al 21-lea strămoş al lui Mohamed să pretindă că se trage din Ismael

 

Pentru că Mohamed a provenit dintr-o familie medie Yemenită, cum se poate ca strămoşul său al 21-lea să deţină informaţii despre strămoşii care au trăit în vremea lui Avraam? Deşi imprimarea a fost inventată în secolul 15-lea, şi arhivarea şi documentarea de atunci încolo a devenit mai organizată, şi mai uşoară, decât în secolele anterioare, nici una dintre familiile din generaţia noastră nu cunoaşte numele strămoşilor lor, care au trăit cu 1.000 de ani în urmă. Cum, atunci, ar putea un om obişnuit, cum ar fi strămoşul al 21-lea al lui Mohamed, care a trăit în jurul secolului 1 d.Hr., să ştie ceva despre un strămoş care a trăit cu 2.000 ani înainte de el?

 

Din înregistrările asiriene datate intre secolul 9 şi 7 î.Hr., ştim că triburile Ismaelite au trăit ca nomazi în Sinai şi Cornul Abundenţei (Fertile Crescent). Dar nici una dintre aceste înregistrări nu includ numele Ismael. Nici o inscripţie nu arată că ei au numit vre-o persoană cu acest nume. Acest lucru ne demonstrează că ei nu au ştiut genealogia lor de la Ismael. În caz contrar, ei ar fi fost cu siguranţă mândri să fie descendenţii lui, şi l-ar fi înregistrate pe Ismael în fiecare generaţie ulterioară, la fel cum Israeliţii l-au înregistrate pe Isaac, ca parte a patrimoniului lor religios Israelit în fiecare carte veche pe care au scris-o.

 

Pentru că Ismael nu a primit nici un chemare spirituală din partea lui Dumnezeu, urmaşii săi istorici au fost doar cele douăsprezece triburi care au coborât de la fiii lui. În generaţiile ulterioare, chiar şi urmaşii fiilor săi au uitat de el, inclusiv numele său, chiar dacă timpul între Ismael şi aceste triburi a fost de numai aproximativ 1.200 de ani (între secolul al 7-lea şi 9-lea î.Hr.). De vreme ce acesta este cazul adevărat pentru descendenţii lui Ismael, cum poate un om care a trăit în Yemen, foarte departe de locul unde a trăit Ismael, să concluzioneze că el a coborât de la Ismael, care a trăit 2.000 ani înainte de el? Dacă Ismaeliţii înşişi nu au avut cunoştinţă de originea acestora de la Ismael, cine i-ar fi spus strămoşului al 21-lea al lui Mohamed că el a coborât de la Ismael?

 

Nu există nici o dovadă că strămoşii lui Mohamed, numărul 17 sau numărul 21, ar fi pretins vre-odată că ar fi descendenţi de la Ismael. Nu există nici un document, scris înainte de Mohamed, care să facă o astfel de pretenţie. Chiar dacă un astfel de document ar fi existat, totuşi acest strămoş nu ar avea nici un drept de a pretinde descendenţa dintr-un om care a trăit cu 2.000 de ani înaintea lui, fără documente scrise, în fiecare generaţie pentru a dovedi cazul său.

 

Este clar că pretenţia Islamului despre Mohamed provenind de la descendenţii lui Ismael este mai departe de adevăr decât dacă eu aş pretinde că am venit din linia lui Iulius Cesar, care a trăit 2.000 de ani înainte de timpul meu. Chiar dacă aş putea pretinde că al 21-lea strămoş al meu a fost de la Julius Cesar, nu am nimic pentru a confirma pretenţia mea. O astfel de cerere este imposibil de verificat de către oricine care trăieşte în generaţia noastră. De aceea, nimeni astăzi, chiar şi în Roma însăşi, nu susţine descendenţa din Iulius Cesar, şi nici un italian care a trăit 1.000 ani în urmă nu a îndrăznit să facă o astfel de pretenţie. Este de înţeles faptul că, chiar 1000 ani, fără nici o mărturie documentată face pretenţia să fie ridicolă.

 

A fost un obicei comun în Arabia, la vremea lui Mohamed pentru mulţi dintre cei care au pretins a fi profeţi să pretindă că ei s-ar coborî din figuri Biblice.

 

O astfel de pretenţie, în cazul în care cineva ar îmbrăţişa-o, ar fi considerată ca abatere de la onestitate şi logică. Cu toate acestea, au existat acei oameni în Arabia, în mod specific la vremea lui Mohamed, care cu bună ştiinţă au pretins că au fost descendenţi din figuri Biblice. Bărbaţi care au pretins a fi profeţi, adesea au susţinut că coboară din figurile cunoscute în istorie, sau din persoane menţionate în Biblie. Umayya bin abi al-Salt, un văr maternal al lui Mohamed, a pretins a fi un profet. El a spus Regina din Saba, care l-a vizitat pe Solomon, a fost mătuşa lui. [13] El a spus aceasta pentru a stabili faptul că el a fost din linia fratelui ei. De asemenea, Tubb'a (liderul Yemenit care a domnit între anii 410 şi 435 d.Hr. şi a ocupat Mecca), a pretins a fi un profet şi a susţinut că Regina din Saba a fost mătuşa lui. [14] De-a lungul istoriei noi am avut oameni ca Umayya bin Abi al-Salt, care au vrut să fie profeţi peste poporul lor. Ei şi-au expus pretenţiile lor, deoarece ştiau că mulţi din jurul lor erau naivi şi ignoranţi şi nu ar respinge pretenţiile lor.

 

Deşi proorocii falşi în Arabia au avut îndrăzneala de a pretinde că au fost descendenţi dintr-un om care a trăit 1.000 de ani înaintea lor, Mohamed a pretins că coboară din Ismael, care a trăit 2.700 ani înaintea lui, totuşi fără nici un document istoric scris. Inima mea merge spre prietenii noştri Musulmani care continuă să îşi încredinţeze destinul lor etern unei pretenţii care este împotriva logicii şi istoriei.

 

Mohamed a pretins că s-a suit la cer, l-a întâlnit pe Avraam, şi a aflat că el era o copie adevărată a lui Avraam, astfel încât să îşi convingă discipolii săi că el a fost coborât de la Avraam.

 

Am văzut cum Mohamed a susţinut că Ismael a fost strămoşul său. El a susţinut acest lucru, chiar dacă timpul între Mohamed şi Ismael a fost de aproximativ 2.700 de ani, şi nu au existat documente scrise, în nici un moment în nici o vreme pentru a susţine această afirmaţie.

 

Dar există mai multe lucruri implicate decât susţinerea unei pretenţii ne-istorice. Mohamed s-a conectat pe el însuşi la Avraam spunând că el a fost o adevărată copie-fizică a lui Avraam, pentru că el s-a urcat la cer, unde el s-a întâlnit cu multe figuri Biblice - şi printre ei a fost Avraam.

 

De asemenea, el a susţinut că cerul are şapte straturi, copiind ideea îmbrăţişată de multe religii şi secte din vremea lui, cum ar fi Gnosticismul, Manicheismul şi Zoroastrismul. Literatura Gnostică de specialitate face omul responsabil pentru fiecare din cele şapte straturi din cer. Mohamed a susţinut la fel. Mohamed l-a plasate pe Avraam, în stratul al şaptelea din cer, [15] unde el a condus peste credincioşii care au făcut mai multe lucrări, şi au efectuat mai multe ritualuri religioase decât locuitorii din straturile inferioare.

 

În scopul de a-i convinge pe discipolii săi că el a fost la sămânţa lui Avraam, Mohamed a susţinut că el a fost o copie adevărată a lui Avraam.

 

Când urmaşii lui l-au întrebat pe Mohamed cum arăta Avraam, el le-a spus că Avraam a fost o copie a lui Mohamed însuşi. El le-a spus:

 

Nu am văzut un om similar cu el, ca prietenul tău, nici nu este prietenul tău asemănat cu orice persoană ca el. [16] (Prin "prieten", Mohamed s-a desemnat pe sine însuşi.)

 

Al-Bukhari, cartea de autoritate a Hadith-ului lui Mohamed, îl citează pe Mohamed ca afirmând: "Eu sunt fiul cel mai asemănat cu Avraam." [17] Mohamed a vrut să-i convingă pe discipolii săi că el era sămânţa lui Avraam, aşa că el a pretins că din punct de vedere fizic că el a fost o copie a lui Avraam. Isaac nu a îndrăznit să facă o astfel de pretenţie, deşi el a fost fiul lui Avraam, iar mama lui a fost sora vitregă a lui Avraam. Nici Iacov, sau oricare dintre urmaşii săi care au fost aproape de vremea lui Avraam, nu susţin că au fost o copie fizică a lui Avraam. Cum ar putea un om care a trăit la 2.700 de ani după Avraam să facă o astfel de pretenţie?

 

 

[1] Halabieh, I, page 93 ; comments on Ibn Hisham, page m

[2] Halabieh I, page 36

[3] Masudi, Muruj al-Thahab, Beirut-Lebanon, 1991, II, pages 280-282

[4] Halabieh, I, page 35, 36

[5] Tarikh al-Tabari, I , page 127

[6] Tarikh al-Tabari, I, page 127

[7] Tarikh al-Tabari, I,  page 127

[8] Diwan Ummiah bin Abi al-Salt, ( Beirut-1938), page 58

[9] Tarikh al-Tabari, I,  page 128

[10] Tarikh al-Tabari, I, page 128

[11] Tarikh al-Tabari, I, page 516

[12] K.A. Kitchen, Documentation For Ancient Arabia, Part I, pages 90-222

[13] Diwan Ummiah, page 26

[14] Tarikh al-Tabari, I, page 429

[15] Sahih al-Bukhari, I, page 92

[16] Ibn Hisham, 2, page 32; Halabieh, 2, page 91

[17] Sahih al-Bukhari, 4, page 125

courtesy of ( http://religionresearchinstitute.org/Mohammad/ishmael.htm )