Resurse Baptiste

 

Cum aş putea sa înteleg, daca nu ma va calauzi cineva?
Fapte 8:30


 

Meniu site

 

Ortodoxism

 

Adventism

 

Ateism

 

 

A ne implica in apologetica este o necesitate morala a fiecarui credincios; noi trebuie sa fim totdeauna pregatiti sa oferim un raspuns pentru speranta care este in noi."

Greg Bahnsen

 
Resurse Baptiste

ISLAMUL

 

Comparând Creştinismul cu Islamul; cele mai mari două religii ale lumii. HTML clipboard Iudaismul, Creştinismul şi Islamul sunt trei religii strâns legate. Pentru că toate îl respectă pe Avraam şi anumiţi alţi patriarhi menţionaţi în Scripturile Evreieşti, Scripturile Creştine şi Coran ca fiind strămoşii lor spirituali, ele sunt uneori numite religii Avraamice. (Credinţa Baha’i este uneori de asemenea inclusă în această grupare.) 

Conflictul între evrei şi arabi a început în timpurile Biblice. HTML clipboard Arabi şi Israeliţii s-au luptat din timpuri imemoriale peste parcela mică de teren numit Israel. Lupta lor nu este una a cărnii şi a sângelui, ci una a lucrurilor spirituale. Biblia afirmă că ultima mare bătălie va concentra Israelul împotriva restului Orientului Mijlociu şi a aliaţilor săi. Cum a început totul şi de ce au rămas ei duşmani de moarte de mii de ani?

Douăsprezece triburi ale lui Ismael. Ismael (Dumnezeu va auzi pe Ismael) este numele fiului cel mai mare al lui Avraam. Ismael a fost primul fiu al lui Avraam şi Agar, roaba egipteană a lui Sara, soţia lui Avraam. Sara (Sarai) nu putea să nască lui Avraam (Avram) nici un copil. Sara-a spus soţul ei să obţină copii prin Agar roaba ei.

Găsirea celor doisprezece triburi pierdute ale lui Ismael. HTML clipboard Cei mai mulţi dintre noi sunt familiari cu povestea veche a lui Avraam şi dorinţa lui de a avea un fiu. În relatarea Biblică a vieţii lui, Avraam are primul fiu, prin Agar "slujnica" lui. Acest fiu este numit Ismael şi este primul fiu născut al lui Avraam. Când se naşte al doilea fiu al lui Avraam, acest fiu, pe nume Isaac, este declarat "fiul promis." Evreii de azi susţin că ei îşi au originea de la Avraam, prin acest al doilea fiu, Isaac. Cu toate acestea, puţini oameni de azi, ştiu ce s-a întâmplat cu urmaşii lui Ismael. Este adesea presupus că ei pur şi simplu au devenit arabii din Orientul Mijlociu, dar pentru majoritatea dintre noi, cunoştinţele noastre despre ei se opresc acolo.

HTML clipboard

Este Mohamed un descendent al lui Ismael? HTML clipboard Musulmanii cred că Mohamed este un descendent al lui Ismael. Ca dovadă a poziţiei lor, Musulmanii se referă la genealogii scrise în jurul anilor 770-775 d.Hr. de către Ibn Ishak. Ceea ce el a scris pur şi simplu nu este adevărat. Triburile Ismaelite, mai ales tribul Nebaiot din care, conform Ibn Ishak, Mohamed se spune că a venit, erau triburi nomade care au trăit în Sinai şi deşerturile din Cornul Abundenţei. Aceste triburi au dispărut după secolul al 7lea î.Hr. HTML clipboard

sus

Ce este nou?
Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui...
Versetul Zilei

CalendarCopyright © 2003 Vox Dei Ministries. Toate drepturile rezervate