Istorie Baptista

 

Cum aş putea sa înteleg, daca nu ma va calauzi cineva?
Fapte 8:30


 

Meniu site

 

Începuturi Baptiste

 

Istoria Baptiştilor Englezi

 

Istoria Baptiştilor din America

 

Istoria Baptiştilor din România

 

Patrimoniu Baptist

 
Istoria Baptiştilor
 

Istoria Baptistilor Englezi, in care vei invata despre inceputurile Baptiste Engleze. " Bisericile Baptiste sau nascut din miscarea Reformatiei Engleze a anilor 1600. In jurul anului 1606, niste Puritani Separatisti din Marea Britanie sau retras din Biserica Angliei, protestind controlul autoritatilor civile asupra Biserici. Unii din aceasta miscare au facut deasemenea, obiectiuni la unele idei teologice a sistemului Puritan. In jurul anului 1608 mai multi sau separat de miscarea Separatista facind o noua coalitie. Unul din liderii acestei miscari a fost John Smith (1554-1612), care au plecat in Olanda ca sa scape de persecutii.

Smith studiind Noul Testament, a inceput sa fie convins ca botezul copiilor mici era o mare gresala.  El a fost convins ca botezul trebuia facut numai celor care au marturisit pocainta de pacate. Prin urmare, Smith hotareste sa se boteze pe el insusi, chiar daca el nu era inca clar cu conceptul si forma botezului, pentruca el insusi s-a botezat tornind  apa pe capul sau. Dupa aceasta la fel a facut si cu prietenii lui, turnind apa pe capetele lor ( in jur de 40 de persoane), si o noua entitate religioasa a inceput - Biserica Baptista, cu John Smith recunoscut ca Pastorul ei." ( Wayne jackson, Christian Courier: Archives)

TEMLIILE   ISTORIEI   BAPTISTE - Veridicitatea  căii   baptiste - de Chris  Traffanstedt. Majoritatea   creştinilor  din ziua de azi  nu au nici cea mai vagă idee asupra istoriei Bisericii sau cât de important este să  o  înţelegi.  Chiar şi atunci când ne familiarizăm  puţin cu istoria Bisericii,  cum ar fi cea baptistă,  oamenii mai au încă  nelămuriri Aşadar, acest  articol  este  o prezentare  abreviată  a fundamentării religiei baptiste. Scopul ei este  să vă provoace  în  a  aprofunda  atât istoria baptistă, cât şi cea a Bisericii.

BAPTIŞTII ŞI  REFORMA  PROTESTANTĂ. Această lucrare se ocupă de Reforma protestantă numai în măsura în care evenimentul istoric are legătură cu istoria bisericilor baptiste. Au apărut astfel, trei întrebări care necesită răspuns: (1) Sunt baptiştii o confesiune protestantă? (2). Dacă da, atunci după ce standarde istorice sunt ei clasificaţi? (3). În ultimul rând, sunt baptiştii o confesiune protestantă, sau sunt acei oameni speciali, particulari, descrişi în Noul Testament ca Biserica lui Cristos? Scopul acestui articol este să dea răspunsul al aceste întrebări.

sus

Ce este nou?
Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui...
Versetul Zilei

Calendar


Copyright © 2003 Vox Dei Ministries. Toate drepturile rezervate