Resurse Baptiste

 

Cum aş putea sa înteleg, daca nu ma va calauzi cineva?
Fapte 8:30


 

Meniu site

 

CRISTOLOGIE
 
PNEUMATOLOGIE
 
ANTROPOLOGIE
 
HAMARTIOLOGIE
 
SOTERIOLOGIE
 
BIBLIOLOGIE
 
COSMOLOGIE
 
ECLESIOLOGIE
 
ESCATOLOGIE

 

“Fratilor, noi trebuie sa predicam doctrinele; noi trebuie sa punem accent pe doctrine; noi trebuie sa mergem inapoi la doctrine. Imi este frica ca noua generatie nu stie doctrinele asa cum le cunosteau parintii nostri."

John A. Broudus

Institute For Creation Research

 

 
Resurse Baptiste
 

TEOLOGIE SISTEMATICĂ

COSMOLOGIE – doctrina despre creaţie şi istorie

CREDINŢA --- Urme de paşi în nisip - de Ernest Lucas. În cadrul a câţiva ani anumiţi creştini argumentau faptul că acest strat slab de nisip dovedea că luna (şi prin urmare Pământul) are doar câţiva ani ca vârstă. Argumentul lor se baza pe un articol al lui H. Pettersson publicat în Scientific American în 1960. (courtesy of http://homepages.tcp.co.uk)

DUMNEZEU ŞI TEORIA BIG BANGULUI - ŞI ALTE ARGUMENTE DESPREŞTIINŢĂ ŞI CREDINŢĂ - de Mike Poole. Una dintre cele mai dramatice idei ale ştiinţei moderne este teoria Big Bang. Dar acesta nu a fost o explozie cosmică la un anumit timp în spaţiul negru şi pustiu, ci începutul spaţiului şi timpului în sine. (spaţiu-timp) Ideea că timpul este parte a creaţiei este dificil de apucat. Dar este similar ideii Sfântului Augustin, din sec. 4! Realizând că Biblia învaţă că Dumnezeu transcede timpul, el a spus că creaţia a fost „cu timp” nu „în timp”. Deci cuvintele de început ale Bibliei „La început”, exprimă mai bine ideea decât tradiţionalul „A fost odată”.  (courtesy of http://homepages.tcp.co.uk)

O Cosmologie U - de Robert A. Hermann Ph. D. În cadrul ştiinţei creaţioniste există un conflict între conceptul de „intervenţie Divină” şi anumite construcţii umane (imaginaţii), caz în care astfel de construcţii sunt pretinse a fi „felul în care le-a făcut Dumnezeu”. Astăzi, evoluţia teistă precum şi conceptul de „Promotor” al lui Aristotel sunt aproape echivalente. (courtesy of http://www.rae.org)

Creştinismul a oferit fundamentul pentru ştiinţă în decursul anilor - Roger A. Richards, Jr. Majoritatea dintre noi ne displace reprimarea adevărului pentru un motiv şi ca urmare se nasc scandalurile. Totuşi, Lenin spunea că o minciună spusă destul de des devine un adevăr.
(courtesy of www.rae.org)

Noua rată de dată susţine o lume tânără - de D. Russell Humphreys, Ph.D. Noile experimente efectuate în acest an referitor la proiectul RATĂ1 susţine cu putere o lume tânără. Acest articol actualizează rezultatele anunţate într-un articol din ICR Impact anunţat anul trecut2 şi documentat la o conferinţă tehnică în vara trecută3. 
(courtesy of www.icr.org)

Oare nimic din cadrul biologiei nu are sens decât în lumina evoluţiei? - de Jerry Berman, Ph. D. Decanul biologiei americane, Theodosius Dobzhansky (1900-1975), a pretinsă că „evoluţia” este piatra de temelie a biologiei şi este centrală pentru înţelegerea atât a organismelor vii cât şi a celor moarte. (courtesy of www.rae.org)

MISTERUL PIETRELOR ICA: A UMBLAT OMUL CU DINOZAURII? De Paul G. Nation. Fortean Times a publicat un articol despre pietrele Ica de Filip Coppens intitulat „Biblioteca jurasicului”. Filip respinge ideea că pietrele Ica ar fi o păcăleală inteligentă perpetuată de Javier Cabrera şi sculptate de Basilio Uschuya pentru industria turistică.1 (courtesy of http://www.rae.org)

sus

Ce este nou?
Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui...
Versetul Zilei

Calendar


Copyright © 2003 Vox Dei Ministries. Toate drepturile rezervate