Istorie Baptista

 

Cum aş putea sa înteleg, daca nu ma va calauzi cineva?
Fapte 8:30


 

Meniu site

 

Începuturi Baptiste

 

Istoria Baptiştilor Englezi

 

Istoria Baptiştilor din America

 

Istoria Baptiştilor din România

 

Patrimoniu Baptist

 
Istoria Baptiştilor
 

De 5 generaţii cei din familia mea sunt credincioşi Baptişti. Pentru unii nu are o mare semnificaţie, dar pentru noi care am văzut şi pipăit marea îndurare a lui Dumnezeu, nu putem să rămânem muţi şi surzi faţă de dragostea lui Dumnezeu. Această îndurare a fost văzută nu numai de noi dar şi de mulţi alţi aleşi ai lui Dumnezeu din multe ţări şi neamuri.

Din cauză că acest site a fost făcut să fie un ajutător a multor Baptişti, am împărţit această pagină în mai multe subiecte de studiu. Scopul acestei pagini este să familiarize-ze pe cititor cu Istoria Baptiştilor din lume şi din ţară. Pentru cei care cunosc engleza se pot duce la pagina în engleză a site-lui, care are mai multe documente şi materiale istorice. Noi v-om încerca să traducem cât mai multe documente şi materiale din alte limbi, cu scopul de a da o mai mare înţelegere istorica a Baptiştilor.

Subiectele de studiu în care am împărţit această pagină sunt urmatoarele:

1. Începuturile Baptiste, care au început cu Domnul şi Mintuitorul nostru, Isus Cristos. Vei putea citi o serie de articole şi cărţi de Istorie Creştină, premergătoare Baptismului. Vei vedea cum părinţii credinţei sau luptat generaţie după generaţie să ţină credinţa curată şi clară de sub influenţa lumească şi rătăcitoare a "Bisericii" şi a lumii. Developarea primilor Apologişti , a gândirii şi inţelegerii teologice delungul secolelor. Vei avea posibilitatea să citeşti şi să iţi formezi opinia ta proprie asupra credinţei şi practici Baptiste.

2. Istoria Baptiştilor Englezi, în care vei învăţa despre începuturile Baptiste Engleze. " Bisericile Baptiste sau născut din mişcarea Reformaţiei Engleze a anilor 1600. În jurul anului 1606, niste Puritani Separatişti din Marea Britanie sau retras din Biserica Angliei, protestând controlul autorităţilor civile asupra Biserici. Unii din această miscare au făcut deasemenea, obiecţiuni la unele idei teologice a sistemului Puritan. În jurul anului 1608 mai mulţi sau separat de mişcarea Separatistă făcând o nouă coaliţie. Unul din liderii acestei mişcări a fost John Smith (1554-1612), care au plecat în Olanda ca să scape de persecuţii.

Smith studiind Noul Testament, a început să fie convins că botezul copiilor mici era o mare greşală. El a fost convins că botezul trebuia făcut numai celor care au mărturisit pocăinţa de pacate. Prin urmare, Smith hotăreşte să se boteze pe el însuşi, chiar dacă el nu era încă clar cu conceptul şi forma botezului, pentrucă el însuşi s-a botezat turnând apă pe capul său. După aceasta la fel a facut şi cu prietenii lui, turnând apă pe capetele lor ( în jur de 40 de persoane), şi o nouă entitate religioasă a început - Biserica Baptistă, cu John Smith recunoscut ca Păstorul ei." ( Wayne jackson, Christian Courier: Archives)

3. Istoria Baptiştilor din America. În această secţiune vei învăţa despre moştenirile credinţei Baptiste în America. Vei citi şi învăţa despre credinţa şi practica Baptistă aşa cum a fost dată din generaţie în generaţie pe meleagurile Americane.

4. Istoria Baptiştilor din România. Vei avea ocazia să citeşti despre începuturile credinţei pe meleagurile Româneşti. Deasemenea o să faci cunostinţă cu pionerii credinţei Baptiste în diferite părţi ale României.

5. Patrimoniu Baptist. O să ai ocazia să faci cunoştinţă cu mari oameni ai credinţei din istoria Bisericii Baptiste. O serie de scurte biografii al bărbaţilor şi femeilor credicioase din Romania şi străinătate, te va ajuta să cunoşti mai bine moştenirea credinţei pe care o avem.

 

sus

Ce este nou?
Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui...
Versetul Zilei

Calendar


Copyright © 2003 Vox Dei Ministries. Toate drepturile rezervate