De ce trebuie să fim atenți cu privire la amenințările aduse la adresa Israelului

123
views

Punctele de vânzare media au fost în mod vizibil silențioase cu privire la amenințările depășite față de Statul Israel. Haideți să înțelegem împreună de ce aceste amenințări recente sunt relevante și de ce ar trebui să ne neliniștească, mai ales pe cei care îl urmează pe Hristos.

După cum bine știți, atunci când Israelul a devenit o națiune din nou, în 1948, a erupt o dispută cu privire la țară. Până în ziua de azi, israelienii și palestinienii pretind dreptul la același pământ. 

Pentru ani la rândul, strategiile legate de rezolvarea conflictului au dus la felul cum sau dacă să dividă țara între cele două popoare. Ultimele discuții cu privire la pace s-au terminat în 2014.

Acum, conflictul se încinge din nou. Site-ul ChristianHeadlines.com a scris despre aceste situații aiciaici și aici(materiale disponibile în limba engleză). Punctele cheie sunt:

  • Săptămâna trecută, Hamas a declarat Președintelui Trump că va ”șterge Israelul de pe fața pământului”.
  • În weekend-ul trecut, liderii Hamas s-au întâlnit în Iran provocați de îngrijorarea din partea Reprezentantului Special al SUA, Jason Greenblatt.
  • Marți, liderul Hamas din Gaza, a amenințat că va bombarda Tel Aviv.
  • 2 noiembrie marchează cea de-a 100 a aniversare de la Declarația Balfour, o scrisoare care a ajutat Israelul să devină o națiune. Hamas și arabii palestinieni cer Marii Britanii să se scuze pentru ”crima Declarației Balfour”.
  • Există o discuție că Președintele Trump este aproape să dezvăluie un plan de pace Israelo-Palestinian. În timp ce unii înlătură această noțiune, un oficial senior al SUA a spus către cei de la Times of Israel că Statele Unite este implicată ”într-un dialog productiv cu toate părțile relevante cu privire la ajungerea la o înțelegere de pace de durată”.

De ce ar trebui să acorzi atenție amenințărilor contra Israelului?

Iată mai jos patru motive:

1 – Hamas nu vrea pace cu Israel; ei vor genocid. 
În timp ce versiunile ”soluției de două-state” propusă de diferiți lideri mondiali în decursul anilor ar permite Palestinei și Israelului să locuiască unul lângă altul ca națiuni independente, Hamas nu este interesată de aceasta. Conform trasării sale din 1988, Hamas plănuiește să ”șteargă orice urmă” a Israelului și să ridice ”steagul lui Allah peste fiecare centimetru din Palestina”. În fond, Hamas vrea un genocid evreiesc.

2 – Creștinii sunt datori evreilor pentru moștenirea lor spirituală.
Apostolul Pavel a învățat că din moment ce creștinii dintre neamuri împărtășesc binecuvântările spirituale ale evreilor, ei ar trebui să fie în slujbă față de evrei (Romani 15:27). Evreii au pus temelia credinței noastre, oferindu-ne Vechiul Testament, Mesia al nostru, profeții, și apostolii. Fără nici o îndoială că creștinii ar trebui să demonstreze preocupare față de poporul evreu precum și pentru țara unde Isus a trăit și va reveni curând (Zaharia 14:4).

3. Anti-Semitismul este în creștere și creștini trebuie să gândească contra cultural.
Charlottesville a fost o dovadă că anti-Semitismul este în creștere în Statele Unite ale Americii. După cum relata în 2012 Jonathan Miller, Hamas nu dorește nimic mai mult decât să câștige inimile și mințile americanilor: ”Dacă ei pot provoca Israelul să ucidă în mod neintenționat destui civili palestinieni inocenți — și să folosească în mod eficient media ca să îi picteze drept victimele eroice pătate de sânge — atunci probabil că destui liberali se vor alătura eforturilor lor de a șterge Statul Evreu de pe hartă.

4 – Hamas nutrește o alianță cu Iranul.
Colaborarea dintre Hamas și Iran este îngrijorătoare deoarece, doar în iunie trecut, protestatari iranieni au ieșit în stradă cu sloganul ”Moarte Israelului” și ”Moarte Americii”. În plus, după cum a avertizat o dată Primul Ministru israelian Benjamin Netanyahu în cadrul Națiunilor Unite, un Iran armat nuclear ar poza drept ”cea mai gravă amenințare pentru noi toți”.

Deci, ce facem noi?

În primul rând, Biblia ne poruncește să ne rugăm pentru pacea Ierusalimului (Psalmul 122:6). Din moment ce atât arabii palestinieni cât și evreii pretind că Ierusalimul este capitala lor, acum este timpul să luăm în serios acel verset. (Dumnezeu iubește ambele popoare. Atât palestinienii cât și israelienii merită o țară proprie a lor care să fie sigură.)

În al doilea rând, un număr record de musulmani au raportat că au avut viziuni cu Isus și încep să-L urmeze (citiți despre aceasta aiciaici și aici – materiale disponibile în limba engleză). Prin urmare, alăturați-vă în rugăciune cu mine să mijlocim ca liderii Hamas și ai Iranului să vadă viziuni ale lui Isus și să-L urmeze pe Mesia și Prințul Păcii.

În cele din urmă, nici o persoană nu este dincolo de dragostea și întinderea lui Dumnezeu. În calitate de foști dușmani ai lui Dumnezeu, urmașii lui Hristos sunt o dovadă vie a acestui adevăr (Coloseni 1:21-22).

Laura Lacey JohnsonMaterialul de mai sus a fost scris pe 26 octombrie 2017 de Laura Lacey Johnson (foto alăturat) în Christian Headlines (de unde am preluat și fotografia de la început). Laura este blogger, vorbitoare, lider de studiu biblic și contributor regulat pe site-ul ChristianHeadlines.com. Ea poate fi urmărită pe Twitter la @thelaurajohnson. Toate link-urile de mai sus sunt materiale de referință pe care vi le recomand să le accesați pentru studiu aprofundat al celor relatate sumar în această postare.

Apărut inițial în site-ul Canaan.ro